fredag 27 november 2009

Gårdagen





Hans ben busade lite under stolen när vi spelade in.
Önskar jag också kunde vrida och vända sådär på mina ben!
/Karin

- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 24 november 2009

Skolan.

Japp så vår blogg har inte gått så bra den senaste tiden fast den har varit med i projektet. Men vi får hoppas på att det löser sig ändå. Tänkte skriva lite om att det känns ganska bra att vår skola är bland de Sveriges bästa skolor.
Eftersom jag bara gått på den här skolan snart en termin så kan jag ju egentligen inte bedöma riktigt bra men om vi tänker på tiden som gått har det helt klart varit den bästa tiden under min skolgång och undervisningen är helt klart klockren, att kunna få bestämma nästan till 100% själv om vad man ska göra för att nå målen som krävs för utbildningen är underbart. Det kan vara lite svårt ibland också men det är ett mycket bättre än andra sätt.
Eftersom jag inte visste så mycket om skolan innan jag började här så ger jag er som inte valt gymnasie än så ger jag er kanske en bättre möjlighet att förstå att skolan är underbar, eleverna är underbar och lärarna är underbar. Så de mesta är underbart på denna skola.
Det dåliga med GHG är kanske att det inte finns många linjer och dessa passar inte de flesta. När man liksom pratar med nytt folk och de frågar vad man går för gymnasie så när man säger radio, då blir dom typ - Eehh? kan man gå radio? :S
Sedan är oftast följdfrågan liknande detta - Vadå utbildar man sig till att prata i radio då eller?
Följdfrågan efter det är - Jaha vad gör ni då? pratar i radio?
Liksom folk förstår inte att man kan gå radio. Varför skulle man inte kunna göra det?
Om vi tänker att eftersom vi är den andra radio klassen som går på skolan och som kommer att ta studenten så tycker jag att GHG borde informera mer om vilka linjer som finns här på skolan.

Over and out// Rasmus

fredag 20 november 2009

Fredag

Igår fick vi ta svinis sprutan vilket har resulterat i att jag inte är särskilt pigg idag. Jag längtar faktiskt till skolan idag, det är så otroligt tråkigt att bara ligga hemma och inte kunna hålla på med projektet. Jag och Hans ska hitta en massa ljud till radio teatern och det känns inte riktigt som att vi har tid med att någon av oss är borta men sådant är livet.

Twilight uppföljaren "New Moon" har börjat gå på biograferna och jag har hört rycktas att den ska vara riktigt bra. Jag tror att även jag faller för grupptrycket och ser den på bio, känner mig faktiskt ganska nyfiken på den. Vad tror du, duger den eller suger den?

Calle, Erik, Mariette, Reza och Tove ska förmedla kärlek till svenska folket i kvällens Idol. Har de tillräckligt stora hjärtan för att klara av kärleks- temat? Och hur ska det gå för den fortfarande sjuka Anders Bagges inhoppare, "Ladies Night" - stjärnan Martin Stenmarck att bedömma Idolerna? Det kan kanske bli en ganska intressant kväll ändå!

Latero /Karin.

fredag 13 november 2009

Alone radio dude!

Tjena! :D
Idag blir jag förmodligen ensam "Radio dude" hela dagen. Varken Anton Hans eller Karin är här i skolan eller på elevhemmet. Lite tråkigt eftersom vi har projekt hela dagen och då kan jag inte göra så mycket mer än att blogga. Jag hade tänkt att fixa till designen på bloggen lite idag i alla fall så dagen inte är helt bortkastad.
Puss o Kram // Rasmus

Fredag.

Hej hej hallå!
Idag är det fredag igen, även denna vecka har bara susat förbi. Dock har jag varit sjuk sen i tisdags och det känns inte helt okej, nej! Jag saknar hela radiogänget och den sköna energin på skolan.
Jag hoppas ni får en alldeles utmärkt fredag i radio studion gubbar, ring om ni behöver hjäp med manuset!

Nu ska jag fortsätta vila, latero!
/Karin

måndag 9 november 2009

Måndag AAAAAAAAAH

Lite allmänt om vad som hänt idag. Det började med coach-träff och där var det veckans nyheter och Karin Valsberg hade högst poäng.
Alltså en " Radio dude" som får stå på tavlan hela veckan ut.
Efter coach-träffen gick vi och väckte Björnen!
Alltså Hans Embretsen.
Han sov som en björn och såg ut som en björn när han öppnade dörren. Det är alltid lika roligt att väcka Hans för först bankar man på dörren sen hör man ett björn vrål. Typ rAAAAAAH!!!! Sedan tar det ungefär 30 sekunder innan han har kommit fram till dörren och öppnat. Ni borde prova att väcka han någon gång :)
När Hans väl var vaken var hela klassen samlad och vi gled lite smidigt in i Radio-studion. Där startade vi med planeringen av vår Hans & Greta berättelse. Det gick lite segt i början och innan vi hade kommit igång riktigt så var det rast. Efter rasten kom vi därimot igång fort och hela historie planen är klar från början till slut. Nu är det bara alla detaljer i replikerna och lite mer specifikt hur vi lägger upp alla berättarröst repliker och konversationer. Men det går iallafall framåt. Sedan var det ledarskap där det var 5 st av våra lärare var med som elever och Lena undervisade om "Livs trappan", alltså hur den för den mesta dels ser ut. Alltid lika trevligt och lärorikt med ledarskap.
Det var allt för mig, over and out // Rasmus

torsdag 5 november 2009

Ännu en Torsdag

Snart har hela Torsdagen gått.
Dagarna här på skolan passerar lika fort en perfekt puder dag!
Projektet är planerat in i minsta detalj så nu söker vi fakta för fullt om "Hans & Greta". Vi ska skriva om manuset så det känns lite mer "nu tid". Annars då, allting flyter på, Anton är jätte saknad i studion, de flesta insjuknar i förkylningar, som vanligt då.

Idag är det en speciell dag av två olika anledningar.
Den första: Det snöar, wiiihoooo! Nu är det snart dags att äntligen få spänna på sig brädan igen, kan det bli bättre än så? :D
Den andra: Jag får fira två månader med min underbara pojkvän i detta snö väder, puss på honom! <3

Nu ska jag göra något vettigt, slänger in något senare.
Latero.. / Karin

tisdag 3 november 2009

”Vi vågar inte vaccinera oss”

Ungdomar tror biverkningarna är värre än svininfluensan

Snart får elever i flera städer influensavaccin i skolan.
Men många kommer att strunta i besöket hos skolsyster.
– Jag vågar inte, tänk om jag dör, säger Nicole Labidi Timper.

De 23 eleverna i klass SP07A på Tullinge gymnasium söder om Stockholm har precis börjat sin idrottslektion. Dans står på schemat, men först får Aftonbladet några minuter att prata med dem om svininfluensan.
Redan i veckan kommer skolan att dra igång vaccineringen mot svininfluensan. Stockholms läns landsting har beslutat att alla elever i grund- och gymnasieskolan ska kunna ta sprutan. På de flesta skolor kommer vaccineringen göras av skolsystern. Anledningen till satsningen på skolorna är att just yngre drabbas extra hårt.

Men i klass SP07A är intresset svalt.

Svårt att bestämma sig

Majoriteten, 13 elever, har redan bestämt att de inte vill ta någon spruta. Sju elever har ännu inte bestämt sig, och endast en elev har bokat en tid.
– Jag ska åka till Thailand i december och min faster som är läkare rekommenderade mig att ta vaccinet innan jag åker, säger Elina Ajne.
I klassen finns tre astmatiker, som ingår i riskgruppen tillsammans med personer med andra sjukdomar och gravida kvinnor. Men trots det är det bara en av dem, Johan Lundin, som vaccinerat sig. Han är den enda i klassen som tagit sprutan.
Josefin Leberger har funderat mycket, men ännu inte bestämt sig.
– Jag ingår i riskgruppen och borde egentligen redan vaccinerat mig. Men både jag och mamma är tveksamma. Folk har dött av vaccinet och jag vet fortfarande inte hur jag kommer att göra, säger hon.
Nicole Labidi Timper är klassens tredje astmatiker. Hon har bestämt sig.
– Jag vet att jag är utsatt på grund av min sjukdom, men jag tänker inte ta vaccinet. Min lillebror är också i riskgruppen och han har redan vaccinerat sig, men jag är rädd för alla biverkningar, säger hon.

Influensans farlighet överdriven

Just biverkningar är det ungdomarna oroar sig mest för. En kille uppger att hans farbrors fru blev röd i ansiktet och fick utslag av vaccinet. Många pratar om att vaccinet tagits fram för fort, och inte är ordentligt testat.
Men om oron för vaccinet är stor, är oron för smittan desto mindre. Ingen verkar direkt orolig.
– Media har förstorat upp problemet. Det är fler som dör av vanlig influensa, säger Marie Aho Huotari.

Mikael Åberg

Ska du vaccinera dig?
Släng gärna in en kommentar om hur du ska göra!

Källa: Aftonbladet.se

Hej hallå dudes!

Igår drog skolan igång igen efter höstlovet, det kändes faktiskt bra då jag har saknat dessa korridorer lite granna. Vi har börjat gestaltningen inför projektet så nu borde jag egentligen sitta och skriva ihop en liten radioberättelse som vi radiodudes sedan kan spela in och lägga ljud på.
Jag tror det kommer bli riktigt roligt att spela in, men jobbet före kanske inte alltid är lika super. Men jag gillar att skriva sagor, det finns någon charm i det kan jag säga!

Men nytt projekt betyder uppdatering i bloggen, jag ska se till att vi får något nedskrivet här varje dag. Det skulle ni väl gilla?
Puss på alla våra läsare!
Hade / Karin

söndag 1 november 2009

Bloggen

Vill bara informera folket som fortfarande läser denna att vi kommer att börja uppdatera oftare nu under nästa projekt och vi kommer också att hålla er genom bloggen uppdaterade om våra "Radio moments" alltså när vi sänder vad vi sänder om och vem/vilka som sänder. Men sändningarna dröjer förmodligen ett tag innan vi börjar med. Men keep updated because some day we will go live on the webradio. Och det kommer att stå här först.
Your love/ Radio dudes